Хайгашот Агасян – композитор, певец и поет  ще проведе на

...
Хайгашот Агасян – композитор, певец и поет  ще проведе на
Коментари Харесай

Хайгашот Агасян ще проведе майсторски клас в СУ Гео Милев

 Хайгашот Агасян – композитор, артист и стихотворец  ще организира на 14 май майсторски клас в Средно учебно заведение " Гео Милев ". Роденият във Варна създател е създател на едни от най-популярните детски и български песни.

Темата е обвързвана с артистичното показване на текста и музиката в песента. Младите гении от вокална група " Дъга " ще изпълнят пред създателя шест от неговите творби. Словото и музиката са съществени детайли в песента и тяхното показване е част от уменията за изложение посредством творчество.

Участници в майсторския клас ще бъдат  възпитаници от вокалната група, от театъра на съветски език " Синяя птица " и на британски " Летящата класна стая ", деца, които се занимават с пеене и се показват пред аудитория.

От тази образователна година СУ " Гео Милев " е част от мрежата от новаторски учебни заведения в България  с потреблението на  методите на театралната педагогика в образованието по непознати езици. Неформалното  образование посредством театър и музика създава  условия за свободно и непринудено учене, рационализиране на отзивчивите умения на роден и непознат език,  персонална изява на учениците.

В края на срещата Хайгашот Агасян и младите музикални гении ще поздравят учители и възпитаници, във връзка идния Ден на българската култура и просвета и на славянската писменост .

В осъществяване на плана за новаторско учебно заведение СУ " Гео Милев " търси съдействие с създатели, подготвени да споделят своя опит и процедура. Първият майсторски клас се организира със  Стоян Радев – актьор  и режисьор от държавна такса " Ст.Бъчваров ". По време на " Варна Лит " в края на месец май в учебното заведение ще гостува Александър Алексиев- един от актьорите в сериала " Откраднат живот ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР